10 Şubat 2018 Cumartesi

Eski Boyalı Duvarın Üstüne Boya Yapılır mı? Nasıl Yapılır?

Eski Boyalı Duvarın Üstüne Boya Nasıl Yapılır?


Eski Boyalı Duvarın Üstüne Boya Yapılır mı? Evet kesinlikle çok kolaylıkla yapılabilir ancak eski boyalı duvarın üstüne boya yapmadan önce dikkat edilecek hususları kısaca sıralamakta fayda var.

Eski Boyalı Duvarın Üstüne Boya Yapılır mı?

Eski boyalı duvar üstüne boya yapılır mı sorusunun cevabını verdikten sonra nasıl yapılacağı ile ilgili merak edilenleri sıralayıp sonrasında işlem adımlarını paylaşacağız.
İki türlü boya üstüne boya yapılabilir.

Birincisi boya yaptıracağınız alanın eski boyası su bazlı slikonlu, saten veya yeni nesil dekoratif bir boya ise boya üstüne boya ile direk işleme başlanabilir.
İkincisi ise tercihe bağlı olmak kaydı ile duvarlarınızda eski nesil sentetik bir boya var ise alan hafif zımpara yapılır ve ardından gerekli boyama sürecine geçilebilir.


Eski Boyalı Duvarın Üstüne Boya İçin İşlem Adımları

  • Duvarlarda çatlak, delik, oyuk var ise gerekli tamir harçları veya macunlarla alan kapatılmalıdır.
  • Duvarda kabarmış eski boyalar var ise bu alan tamamen kazınmalıdır.
  • Yüzey yağlı tozlu veya isli ise kesinlikle alan sabunlu su ile yıkanmalı ve temiz bir su ile yeniden durulanmalıdır.
  • Boyanacak alan seçtiğimiz boya tipine göre boya öncesi astar gerektirebilir. Gerekli olduğu durumda boya öncesi astar atılır ve boyaya bundan sonra başlanır.
Boyacı olarak olarak önerimiz ise açık tonlu bir soft boya seçtiyseniz hem memnuniyet, hem de boyacıların daha temiz bir iş çıkarması için boya öncesi astarı tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder