11 Şubat 2018 Pazar

CENNET VE CEHENNEM NEDİR NERDEDİR NASILDIR?




 CENNET VE CEHENNEM NEDİR NERDEDİR NASILDIR?


Cennet ve Cehennem kavramları, bütün semavi dinlerde var olan kavramlardır. Cennet, Allah’a inanan ve ona ibadet eden doğru ve dürüst insanların ebediyen kalacakları mekandır. Cehennem, Allahı ve Resulu’nü inkar eden, her türlü kötülüğü yapan insanların ilahi bir adalet ile cezalandırılacağı yerdir. 

Cennet için, ölümden sonra varılan nihai varış noktası inancı vardır. İyi insanların varacağı bir mekan olarak düşünülür, kötü insanlar içinse tam karşıtı cehennem yaratılmıştır. Cennet kavramının bulunduğu tüm inançlarda, tanımlar hemen hemen aynıdır. Cennet, Arapça kökenli bir kelimedir. İslamiyet’e göre, Cennetteki hayat sonsuzdur.
İslamiyet, inanca inkar getiren, Allahın birliğine inanmayan, Müslüman gibi görünüp İslam’a inanmayan insanların ebedi olarak Cehennemde kalacağını söylemektedir.  Müslüman olup günah işleyenlerin ise, cezalarını çekip tekrar cennete gireceğine inanılır.  Hıristiyanlık’ta Cennet kavramı anlatılırken, herhangi mükafattan bahsedilmemektedir. Dünyevi bir yer olmadığından, nimetleri hakkında bir bilgi yoktur. 


Ebedi bir mutluluk olacağı yazmaktadır. En büyük nokta, Tanrının Cennette onlar ile birlikte yaşamasıdır. Cehennem, bütün dinlerde ceza çekilen ateşin yoğun olduğu bir yer olarak anlatılmaktadır. İslam dininde, ahiretteki azap yeri olarak geçmektedir. İslam inancına göre, kafirler, müşrikler, münafıklar ebedi olarak Cehennemde kalacaklardır. Kur’an’a göre, Allah müşrikleri yani Allah’a ortak koşanları Cehennemde ebedi tutacaktır. Günah işlemiş ancak imanlı olanlar bir müddet cehennemde kalacaklardır. Cennet ve Cehennem bütün semavi dinlerde olan kavramlardır. Pek çok insan, Cennet ve Cehennemi dünyada yaşadığımıza inanmaktadır.  

Yaşanılan kötü olaylar, bir nevi Cehennem hayatı yaşatabilir. Fakat, bunların hepsi Allah tarafından sınavdan geçirilmemizdir. İnsan olarak tekamülümüzü tamamlamak için, bunlar yaşanmalıdır. Bu nedenle, yüce kitabımızın bize söylediği, anlattığı Cennet ve Cehennem kavramlarını incelemekte fayda vardır. Birbirinden haberi olmayan yüzlerce, binlerce insan, farklı dinlerde Cennet ve Cehennem kavramlarını öğrenmektedirler. Bu düşünülmesi gereken bir konudur. 
 İlgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder