10 Şubat 2018 Cumartesi

Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi verme

Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi

Elmalı  Cevizli  Pamuk  Kek  Tarifi

Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi

Soğuk  kış  gecelerinde,sıcacık  çayına  pamuk  gibi,nefiss  mi  nefiss  elmalı,cevizl  misler  gibi  kek  yakışır.:)
Bu  tarifi  ilk  canım  arkadaşım  Merve’nin ellerinden  yemiştim,  nasıl  güzel,nasıl  hafif  bir  lezzet  dedim.  Nasıl  söylesem,  sanki  ağızda  dağılıyor  ve öyle  güzel  bir  tat  bırakıyor  ki,  yedikçe  yedirtiyor  mübarek.:)
Annemin  de  çok  sevdiği  ve  her  gittiğimde  yapmamı  istediği  bu  keki  dikdörtgen  veya  yuvarlak  borcam  kaplarında  yapınca  da  çook  güzel  oluyor.  Ben  daha  şık  görünsün diye  böyle  yaptım  ama  siz  o  şekilde  de  yapabilirsiniz.:)


dsc_1118

Elmalı  Cevizli  Pamuk  Kek  Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet  yumurta
  • 1,5  su bardağı  toz  şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1  paket  kabartma  tozu
  • 1  paket  vanilya
  • 1  kase  ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 4  elma
  • 1  yemek  kaşığı tarçın
  • 3 yemek  kaşığı  toz  şeker

 


Hazırlanışı;

  1. Önce  güzelce  yıkadığınız  elmaları  ince  dilimler  halinde  kesin.
  2. Üzerlerine  tarçın ve toz  şeker  serpiştirip  kenara  alın.
  3. Oda  sıcaklığındaki  yumurtları  karıştırma  kabına  kırın,toz  şekeri  ekleyip  iyice  çırpın. ( 4-5  dk. kadar)
  4. Sıvı yağ ve  suyu  da  ekleyip  karıştırın.
  5. 2  su  bardağı  undan  birazını  bırakıp  kalanın  tümünü  sıvı  karışıma  ekleyin.
  6. Kabartma  tozu  ve  vanilyayı  ilave  edin.
  7. Cevizleri  de  ekleyip  tekrar  karıştırın.
  8. Eğer  unun  miktarı  az  gelirse biraz  daha  un  ekleyip  tekrar  karıştırın  ve  akışkan  bir kıvam  elde  edin.
  9. Tarçın  ve  şeker  serpiştirdiğiniz elmaları  karıştırın.
  10. Kek  kalıbını  tereyağ  ile  yağlayıp  unlayın,  fazla  ununu  silkeleyip  atmasını  sağlayın.
  11. Kek  kalıbının  tabanına  tarçınlı  elma  dilimlerinden  yerleştirin.
  12. Üzerine  kek  hamurunun  yarısını  dökün.
  13. Hamurun  üzerine  tekrar  elma  dilimleri  yerleştirin.
  14. Kalan hamuru  da  üzerine  döküp, en  üzerine  de  elma  dilimleri yerleştirin ve  keki  170  derece  soğuk  fırında  ilk  olarak  40  dakika  hiç fırını  açmadan  pişirin.
  15. 40  dakika  sonra  keki  kürdan  ile  kontrol  edip kürdan  kuru  çıkarsa keki  fırından  alın,eğer  pişmemişse  biraz  daha  pişirin  ve fırından  alın.
  16. Keki  bir miktar  dinlendirdikten  sonra,üzerine  pudra  şekeri  serpiştirip  dilimleyerek  servis  yapın.
dsc_1121-001

Bir  dilim  asla  yetmiyor. 

dsc_1108

Afiyet  şifa  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder