Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi
Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi
Soğuk kış gecelerinde,sıcacık çayına pamuk gibi,nefiss mi nefiss elmalı,cevizl misler gibi kek yakışır.:)
Bu tarifi ilk canım arkadaşım Merve’nin ellerinden yemiştim, nasıl güzel,nasıl hafif bir lezzet dedim. Nasıl söylesem, sanki ağızda dağılıyor ve öyle güzel bir tat bırakıyor ki, yedikçe yedirtiyor mübarek.:)
Annemin de çok sevdiği ve her gittiğimde yapmamı istediği bu keki dikdörtgen veya yuvarlak borcam kaplarında yapınca da çook güzel oluyor. Ben daha şık görünsün diye böyle yaptım ama siz o şekilde de yapabilirsiniz.:)
Bu tarifi ilk canım arkadaşım Merve’nin ellerinden yemiştim, nasıl güzel,nasıl hafif bir lezzet dedim. Nasıl söylesem, sanki ağızda dağılıyor ve öyle güzel bir tat bırakıyor ki, yedikçe yedirtiyor mübarek.:)
Annemin de çok sevdiği ve her gittiğimde yapmamı istediği bu keki dikdörtgen veya yuvarlak borcam kaplarında yapınca da çook güzel oluyor. Ben daha şık görünsün diye böyle yaptım ama siz o şekilde de yapabilirsiniz.:)
Elmalı Cevizli Pamuk Kek Tarifi
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kase ceviz
- 2 su bardağı un
- 4 elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı;
- Önce güzelce yıkadığınız elmaları ince dilimler halinde kesin.
- Üzerlerine tarçın ve toz şeker serpiştirip kenara alın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtları karıştırma kabına kırın,toz şekeri ekleyip iyice çırpın. ( 4-5 dk. kadar)
- Sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
- 2 su bardağı undan birazını bırakıp kalanın tümünü sıvı karışıma ekleyin.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
- Cevizleri de ekleyip tekrar karıştırın.
- Eğer unun miktarı az gelirse biraz daha un ekleyip tekrar karıştırın ve akışkan bir kıvam elde edin.
- Tarçın ve şeker serpiştirdiğiniz elmaları karıştırın.
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp unlayın, fazla ununu silkeleyip atmasını sağlayın.
- Kek kalıbının tabanına tarçınlı elma dilimlerinden yerleştirin.
- Üzerine kek hamurunun yarısını dökün.
- Hamurun üzerine tekrar elma dilimleri yerleştirin.
- Kalan hamuru da üzerine döküp, en üzerine de elma dilimleri yerleştirin ve keki 170 derece soğuk fırında ilk olarak 40 dakika hiç fırını açmadan pişirin.
- 40 dakika sonra keki kürdan ile kontrol edip kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın,eğer pişmemişse biraz daha pişirin ve fırından alın.
- Keki bir miktar dinlendirdikten sonra,üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Bir dilim asla yetmiyor.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder